Du är här

En pittoresk historia

Sjöfarare upptäckte tidigt Torekov och den skyddade havsviken med en naturlig liten hamn. I denna sköna oas på jorden fick de samma vila och vederkvickelse som hotellets gäster kan njuta av idag.

I anslutning till hamnen i Torekov fanns det bebyggelse redan på 1200-talet. Det fanns också en liten marknadsplats där handel bedrevs mellan Bjärebefolkningen och besättningarna på skeppen. Kyrkan byggdes under tidig medeltid i romantisk stil och hade en särskild betydelse på Bjäre tack vare att Sankta Thora tidigt blev sjöfararnas speciella helgon.

Fram till mitten av 1800-talet var Torekov ett utpräglat fiskesamhälle. De gamla kaptensgårdarna, piren och fiskebodarna i hamnen, skjulet med sina namnbrädor från fartyg som förlist utanför Torekov och sjöfartsmuseet med sina tre kanoner vittnar än idag om byns storhetstid som sjöfarts- och fiskesamhälle.*


De första delarna av Torekov Hotell stod klara 1980. I juli 2007 återinvigdes hotellet med 30 dubbelrum, konferenslokal, reception, gym och aktivitetsrum. I maj 2008 öppnade vi våra nya hotellhus, med två dubbelrum och en svit i varje hus. Vår konferensavdelning med lokaler för både små och stora möten genomgår ständiga förändringar för att erbjuda aktuell teknik och moderna hjälpmedel.


Under våren 2010 blev så Torekov Hotell en del av Scandinavian Resort där även Hotel Skansen och Sälens Högfjällshotell ingår. Konceptet bjuder på personlig service, hög kvalitet och unika miljöer där upplevelsen står i centrum.


*Källa: Båstad kommuns historia. Jan Moen 1985.

På gång