Du är här

Våra provningar

Provningar tar 30 minuter till 1,5 timme. Minst 8 personer/grupp, max 30 personer/grupp. 


Vinprovning Basic
Vi provar 5 olika druvsorter eller några andra intressanta varianter och försöker känna skillnaden mellan dessa. Vi får även en vägledning i hur man provar drycker. Provningen tar ca 1 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 300 kr/person exkl. moms


Vinprovning gamla världen
Här provar vi 5 lite mer unika viner och får även en vägledning om hur man provar drycker. Provningen tar ca 1 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 400 kr/person exkl. moms


Champagneprovning
 
Vi provar 4 Champagner i olika klasser. Provningen tar ca 1 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 500 kr/person exkl. moms


Destillatprovning
 
Här provar vi 4 stycken t.ex. calvados, whisky, cognac och grappa. Vägledning hur man provar och doftar på destillat.  Provningen tar ca 1 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 250 kr/person exkl. moms


Ölprovning
Här provar vi olika intressanta ölsorter. Provningen tar ca 1 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 200 kr/person exkl. moms


Chokladprovning
Minst lika intressant som att prova vin. Här kommer ni att hitta de olika smakelementen på ett njutbart sätt. Visst har choklad olika karaktärer? OBS! Minst 10 personer/grupp. Provningen tar ca 1 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 250 kr/person exkl. moms

 
Vodkaprovning
Har du smakat världens enda vodka, gjord på färskpotatis? Om inte, har du verkligen missat något! Vi provar 2-4 sorter av Karlssons GOLD, en vodka med karaktär och världens enda färskpotatisvodka. Karlssons´s GOLD är framtagen i ett samarbete mellan färskpotatisbönder på Bjäre och den erfarne blendern Börje Karlsson, mannen bakom succén Absolut Vodka. Till provningen får ni ta del av historien bakom Bjäre Hembygd och Karlsson´s GOLD, världens enda färskpotatisvodka.
Provningen tar ca 30 minuter.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 250 kr/person exkl. moms


Chips och vodkaprovning
Vi provar 2-4 storter av Karlssons GOLD och provsmakar även Bjäre Chips. Spröda chips av potatis och rapsojla från Skåne. Kryddade med naturens smaker. Till provningen får ni även ta del av historien bakom Bjäre Hembygd och Karlsson´s GOLD. Provningen tar ca 1-1,5 timme.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 300 kr/person exkl. moms


Potatisprovning
Vin- och whiskeyprovning i all ära men vem kunde tro att potatis kunde smaka så olika. Solist, Minerva, Frieslander, St Thora och Gammel svensk röd, var och en med sin speciella karaktär smakas av på klassiskt vis med en klick smör och lite salt. Vi kan lova att du kommer hitta din egen favorit. Denna provning går att genomföra under juni och juli månad. Till provningen får ni även ta del av historien bakom Bjäre Hembygd. Provningen tar ca 30 minuter.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 150 kr/person exkl. moms

 

Gör dina egna drinktilltugg
Vi gör 5 st olika tilltugg till champagne, öl, rött vin, vitt vin och portvin/dessertvin.
Champagne: Hummersallad ”waldorfsallad”. 
Öl: Rotfruktschips med Bistrons smak. 
Vitt vin: Laxcarpaccio med lime, chili, melon och gurka. 
Rött vin: Miniråbiff med dijonsenap, kapris, rödbetor och pepparrot. 
Port/dessertvin: Roquefort med björnbär och kryddbröd. 
Aktiviteten tar ca 2 timmar och passar till grupper om 8-ca 20 personer.

Grundavgift 2 800 kr exkl. moms+ 200 kr/person exkl. moms

 

Vem vill bli "Gastronaut"
Utmana dina kollegor i smaktester, teorikunskap, doftprovning etc. i matens värld på nio olika stationer. Vinnande laget blir ”Gastronauter” och belönas med (förutom äran) med den fina boken "Skånska Matupplevelser". Lämplig tid är eftermiddagen, ca kl 16,00-16,30. Givetvis kan man mingla med ett glas vin i handen (tillkommer på priset). Aktiviteten tar ca 1 till 1,5 timme och passar till grupper om 10-45 personer.

250 kr/person exkl. moms

 

Potatis- eller cykelsafari
På Bjärehalvön är inte en potatis bara en potatis. Inte en anonym bulkvara som kanske ligger lite för varmt och ljust i butiken. Här är potatis en delikatess som förtjänar kärlek och respekt. Här har färskpotatisen vackert klingande namn som Solist, Sankta Thora och Magda. Här sätts, odlas och skördas potatisen med stor omsorg.

Upplev en potatissafari på Bjärehalvön. Besök en av odlarna, hjälp till med det intensiva plockningsarbetet, känn närheten till jord och sommar (och varför inte lägga till en äkta potatisprovning). Fortsätt därefter till den närbelägna chipsfabriken, där du får veta mer om och förstås smaka på de oemotståndliga Bjärechipsen.


Eller cykla iväg på en guidad potatissafari på Bjärehalvön. Trampa fram på småvägar bland åkrar och byar. Besök en av potatisodlarna, hjälp till med det intensiva plockningsarbetet, känn doften av jord och sommar! Glid vidare ned mot kusten. Njut av himmel, hav och horisont när det är picknickdags!

Kontakta oss för mer information om olika upplägg och priser.

På gång