Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år. Dagens salladsrätt, varmrätt, bröd och smör, kaffe och liten kaka ingår
Lunchmeny vecka 12
MÅNDAG–ONSDAG
Bistrons fiskfrikassé, skummad skaldjursbuljong, fänkål, Bjärepotatis och chili
Viltfärsbiffar, rårörda vinbär, brässerad champinjon, skysås, pommes chateau
Grillad Spetskål, linser från Gotland, tomatconcassé, kumminrostad palsternacka, grönärtscrème
TORSDAG–SÖNDAG
Ugnsbakad stekt rotselleri, rostade tomater, matvete, vegansk smörsås, rostade solroskärnor
Ugnsbakad torsk med buerre noisette, pepparrot, julienne grönsaker och Bjäre potatis
Pluma med örtig kycklingsky, rostad vitlök, spetskål, parmesanost och potatispuré
Lunchmeny vecka 13
(PÅSKBUFFÈ FRE, LÖR, SÖN)
MÅNDAG–ONSDAG
Ärt- och kantarellbullar, rårörda lingon, vegansk gräddsky, gröna ärtor och krossad potatis
Bakad spättafilé ”Gremolata”, höstäpple, citroncremé, blomkål, solroskärnor, brynt smör och krossad Bjärepotatis
Bjärekyckling, gotlandslinser, spetskål, rostat potatisstomp med Almenäs tegel
TORSDAG–SÖNDAG
Krokett av Skottorp Novfa, tomatsås, potatisgnocchi, zucchini och ärtcrème
Ugnsbakad långafilé, brynt smör, räkor, pepparrot, juliennegrönsaker och Bjärepotatis
Nattbakat skånskt högrev, rödvinssky, sidfläsk från Heberlein, champinjoner, potatispuré med gräslök
Lunchmeny vecka 14
(PÅSKBUFFÈ MÅN)
MÅNDAG–ONSDAG
Kikärtsbiffar, kålsallad, ost från Skottorp, rostade solroskärnor, gräslökscrème
Bistrons fiskfrikassé, skummad skaldjursbuljong, fänkål, Bjärepotatis och chili
Bakad skånsk fläsksida, broccoli, marinerad rödkål, rostad jordärtskockspuré, potatis från Bjäre
TORSDAG–SÖNDAG
Halstrad koljafilé, ”moule marineres”, blåmusselsås, chili, stomp av Bjärepotatis, citron och örter
Kalvfärsköttbullar, potatispuré, gräddsås, pressgurka, lingon
Svampfylld canneloni, rostad broccoli, svarta vinbär, svartkål och spetskål
Lunchmeny vecka 15
MÅNDAG–ONSDAG
Falafel av gröna ärtor med rostad pumpa, variation av kål, syrad lök & vitlöksmajonnäs
Havets Wallenbergare, skirat smör, ärtor, citron och potatispuré
Nattstekt ytterfilé av rapsgris, bakat vinteräpple, rödkålssallad, dragonvelouté, rostat potatisstomp
TORSDAG–SÖNDAG
Getostkrokett, ratatouille, basilika och ”mac & cheese”
Halstrad Lax, julienne grönsaker, chilirostad broccoli, sandefjordssås, gräslök, krossad potatis
Grillad Flankstek, timjanrostad morot, syrlig morotscrème, dragon, rödvinssky, friterad potatis från Bjäre
Dessert
Crème Brûlée – 95
Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad – 125