Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

After Work

Välkommen på After Work i Bistron! Njut av bra priser i baren, smarrig after work-meny och härliga miljöer i gott sällskap.

Fredag 1 mars 16:30-19:00, premiär med trubadur Michael Abrahamsson
Fredag 5 april, 16:30-19:00
Fredag 26 april, 16:30-19:00
Fredag 24 maj, 16:30-19:00

Meny

Bjärechips med dipp, crèmefraiche, dill och lök, 75:-
Bistron’s Seafood Slider, pilgrimsmussla, hummer, rättika, chili, koriander, 100 :-
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar, majrova, svart vitlök, 150 :-
Krispig kycklingburgare, Almenäs tegel, syrad lök, tomat, pommes,195:-
Räksmörgås, majonnäs, ägg, rå hyvlad morot, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd, 195:-

 

 

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år. Dagens salladsrätt, varmrätt, bröd och smör, kaffe och liten kaka ingår

Lunchmeny vecka 12

MÅNDAG–ONSDAG
Bistrons fiskfrikassé, skummad skaldjursbuljong, fänkål, Bjärepotatis och chili
Viltfärsbiffar, rårörda vinbär, brässerad champinjon, skysås, pommes chateau
Grillad Spetskål, linser från Gotland, tomatconcassé, kumminrostad palsternacka, grönärtscrème

TORSDAG–SÖNDAG
Ugnsbakad stekt rotselleri, rostade tomater, matvete, vegansk smörsås, rostade solroskärnor
Ugnsbakad torsk med buerre noisette, pepparrot, julienne grönsaker och Bjäre potatis
Pluma med örtig kycklingsky, rostad vitlök, spetskål, parmesanost och potatispuré

Lunchmeny vecka 13

(PÅSKBUFFÈ FRE, LÖR, SÖN)

MÅNDAG–ONSDAG
Ärt- och kantarellbullar, rårörda lingon, vegansk gräddsky, gröna ärtor och krossad potatis
Bakad spättafilé ”Gremolata”, höstäpple, citroncremé, blomkål, solroskärnor, brynt smör och krossad Bjärepotatis
Bjärekyckling, gotlandslinser, spetskål, rostat potatisstomp med Almenäs tegel

TORSDAG–SÖNDAG
Krokett av Skottorp Novfa, tomatsås, potatisgnocchi, zucchini och ärtcrème
Ugnsbakad långafilé, brynt smör, räkor, pepparrot, juliennegrönsaker och Bjärepotatis
Nattbakat skånskt högrev, rödvinssky, sidfläsk från Heberlein, champinjoner, potatispuré med gräslök

Lunchmeny vecka 14

(PÅSKBUFFÈ MÅN)

MÅNDAG–ONSDAG
Kikärtsbiffar, kålsallad, ost från Skottorp, rostade solroskärnor, gräslökscrème
Bistrons fiskfrikassé, skummad skaldjursbuljong, fänkål, Bjärepotatis och chili
Bakad skånsk fläsksida, broccoli, marinerad rödkål, rostad jordärtskockspuré, potatis från Bjäre

TORSDAG–SÖNDAG
Halstrad koljafilé, ”moule marineres”, blåmusselsås, chili, stomp av Bjärepotatis, citron och örter
Kalvfärsköttbullar, potatispuré, gräddsås, pressgurka, lingon
Svampfylld canneloni, rostad broccoli, svarta vinbär, svartkål och spetskål

Lunchmeny vecka 15

MÅNDAG–ONSDAG
Falafel av gröna ärtor med rostad pumpa, variation av kål, syrad lök & vitlöksmajonnäs
Havets Wallenbergare, skirat smör, ärtor, citron och potatispuré
Nattstekt ytterfilé av rapsgris, bakat vinteräpple, rödkålssallad, dragonvelouté, rostat potatisstomp

TORSDAG–SÖNDAG
Getostkrokett, ratatouille, basilika och ”mac & cheese”
Halstrad Lax, julienne grönsaker, chilirostad broccoli, sandefjordssås, gräslök, krossad potatis
Grillad Flankstek, timjanrostad morot, syrlig morotscrème, dragon, rödvinssky, friterad potatis från Bjäre

Dessert

Crème Brûlée – 95
Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad – 125

 

 

 

 

 

 

 

Bistromeny

Serveras kvällstid i Bistron. Välj mellan 4 eller 6 serveringar.

 

BISTROMENY 4 SERVERINGAR 585:-

Bröd, raps, smör och pålägg
.
Stenbitsrom, ”Vichyssoise”, potatiscrisp, dill och citron
.
Ärtkrokett, grönärtsvelouté, gnocchi och kungsmusseron
eller Torskrygg, sockertång, kålrabbi, schalottenlök, forellrom
eller Bjärekyckling, fermenterad pumpa, savoykål, citrongräs, sesam, ingefära och ris
.
Citronmousse, vinteräpple och pepparkaramell
eller Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad

EXTRA RÄTTER

Bistrons ”Seafood Slider”, pilgrimsmussla, hummer, rättika, chili och koriander – 125
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar,majrova och svart vitlök – 185
Blå Kornblomstost, vanilj och tomat – 75

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 295
Vinpaket 3 rätter – från 415


BISTROMENY 6 SERVERINGAR 749:-

Bröd, raps, smör och pålägg
.
Stenbitsrom, ”Vichyssoise”, potatiscrisp, dill och citron
.
Bistrons ”Seafood Slider”, pilgrimsmussla, hummer, rättika, chili och koriander
.
Ärtkrokett, grönärtsvelouté, gnocchi och kungsmusseron
eller Torskrygg, sockertång, kålrabbi, schalottenlök, forellrom
eller Bjärekyckling, fermenterad pumpa, savoykål, citrongräs, sesam, ingefära och ris
.
Ost Blå Kornblomst, vanilj och tomat
.
Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

4 serveringar 585 kr / 6 serveringar 749 krBOKA BORD

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Serveras kvällstid i Bistron. Ingår i hotellpaket med 3-rätters middag.

 

BISTRONS PAKETMENY

Bröd, raps, smör och pålägg
.
Stenbitsrom, ”Vichyssoise”, potatiscrisp, dill och citron
.
Ärtkrokett, grönärtsvelouté, gnocchi och kungsmusseron
eller Torskrygg, sockertång, kålrabbi, schalottenlök och forellrom
eller Bjärekyckling, fermenterad pumpa, savoykål, citrongräs, sesam, ingefära och ris
.
Citronmousse, vinteräpple och pepparkaramell
eller Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad

EXTRA RÄTTER

Bistron´s ”Seafood Slider”, pilgrimsmussla, hummer, rättika, chili och koriander – 125
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar, majrova och svart vitlök – 185
Blå Kornblomstost, vanilj och tomat – 75

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 295
Vinpaket 3 rätter – från 415

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Uppgradera till Bistromeny med sex serveringar – 219
Vinpaket – 575

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

BRÖD
Bröd, raps, smör och pålägg – 85

FÖRRÄTT
Stenbitsrom, ”Vichyssoise”, potatiscrisp, dill och citron – 185
Bistron´s ”Seafood Slider”, pilgrimsmussla, hummer, rättika, chili och koriander – 125
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar, majrova & svart vitlök – 185
Tartar av beta, espelettepeppar, majrova och svart vitlök – 165

VARMRÄTT
Ärtkrokett, grönärtsvelouté, gnocchi och kungsmusseron – 245
Torskrygg, sockertång, kålrabbi, schalottenlök och forellrom – 325
Bjärekyckling, fermenterad pumpa, savoykål, citrongräs, sesam, ingefära och ris – 325

DESSERT
Citronmousse, vinteräpple och pepparkaramell – 125
Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad – 125
Blå Kornblomst ost, vanilj och tomat – 75

LOUNGEMENY
Krispig kycklingburgare (kyckling/veg),
Almnäs tegel, syrad lök, tomat & pommes – 245
Räksmörgås, majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök,
citron och sesamfurikake på danskt rågbröd – 245

SNACKS
Bjärechips med dipp, crème fraiche, dill och lök – 95
Oliver / Ölkorv / Nötter / Chips – 45

VINPAKET
2 rätter – från 295
3 rätter – från 415

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY
Bistromeny med sex serveringar – 749
Vinpaket till ovan meny – 575

I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Påskbuffé

Bistrons påskbuffé serveras 29 mars–1 april (långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk)

Välkommen att fira påsk i Bistron. Vi dukar upp en härlig buffé med varma och kalla rätter i påskiga och närodlade smaker. 

Pris: 395 kr/person
Barn under 12 år 120 kr

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar.

LOUNGEMENY

KRISPIG KYCKLINGBURGARE  (KYCKLING/VEG) 245
Almnäs tegel, syrad lök. tomat och pommes
Crispy chicken burger (chicken/veg), Almnäs Tegel cheese, pickled onion, tomato and French fries

RÄKSMÖRGÅS 245
Majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, mayonnaise, egg, raw sliced carrot, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

SNACKS

BJÄRECHIPS MED DIPP 95
crème fraiche, dill och lök
Lightly salted Bjäre chips withcrème fraiche, dill and onion

OLIVER 45
Olives

ÖLKORV 45
Smoked dry sausage

NÖTTER 45
Nuts

CHIPS 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

MENY 1

FÖRRÄTT / STARTER
Stenbitsrom, ”Vichyssoise”, potatiscrisp, dill och citron
Lumpfish roe, ”Vichyssoise”, potato crisp, dill and lemon

VARMRÄTT / MAIN
Bjärekyckling, fermenterad pumpa, savoykål, citrongräs, sesam, ingefära och ris
Local chicken from Bjäre, fermented pumpkin, savoy cabbage, lemongrass, sesame, ginger and rice

DESSERT
Citronmousse, vinteräpple och pepparkaramell
Lemon mousse, winter apple, caramel sauce with pepper

MENY 2

FÖRRÄTT / STARTER
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar, majrova och svart vitlök
Beef tartare from Lindegrens, espelette pepper, turnip and black garlic

VARMRÄTT / MAIN
Torskrygg, sockertång, kålrabbi, schalottenlök och forellrom
Cod back loin, seaweed, kohlrabi, shallots and trout roe

DESSERT
Sandkaka, vaniljglass, bär och rostad vit choklad
Shortbread, vanilla ice cream, berries and roasted white chocolate

MENY 3

FÖRRÄTT / STARTER
Bistron´s ”Seafood Slider”, pilgrimsmussla, hummer, rättika, chili och koriander
Bistron´s ”Seafood Slider”, scallop, lobster, black radish, red pepper and coriander

VARMRÄTT / MAIN
Ärtkrokett, grönärtsvelouté, gnocchi och kungsmusseron
Croquet of peas, green pea velouté, gnocchi and king oyster

DESSERT
Blå Kornblomst, vanilj och tomat
Cheese Blå Kornblomst, vanilla and tomato

____________

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong som kan komma att bytas ut beroende på tillgång
We use local and Swedish seasonal ingredients that may be subject to change depending on availability

Picknick

Beställ ett picknickpaket och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHKORG HÖST OCH VINTER 250 kr/person (oktober–april)

Bistrons soppa, vatten, hembakad powerbar, frukt, färdigbredd fralla och kaffe/te ingår. Självklart anpassar vi efter allergier och specialkost.
Denna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 1 oktober–30 april.

Beställ din picknick på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Vad vill du boka? >